Ny lösning för Swedol

Helhetskoncept för Swedols säljkanaler

Swedol är en etablerad kedja med yrkesbutik och järnhandel med e-handel och över 100 fysiska butiker i Sverige, Norge, Finland och Baltikum. När e-handeln växer sig större behövde man uppgradera till ett modernare system som knyter ihop alla säljkanaler. 

Flexibel helhetslösning för alla kanaler 

Nu möter Swedol sina kunder genom ett omnikanalkoncept. Det innebär att hela koncernens försäljningskanaler stödjer varandra för att skapa en flexibel och anpassad kundupplevelse och enhetlig Swedolkänsla överallt. Den nya lösningen gör att transaktionen smidigt flyter mellan säljkanalerna i butik, online och kombinationen Click and collect. Det förenklar för säljaren och förbättrar upplevelsen för kunden. 

Boka gratis rådgivning

Genom att skicka in detta formulär ger du oss tillåtelse att kontakta dig via telefon och e-post samt att ta emot marknadskommunikation. Du kan avsluta prenumerationen när som helst. För mer information om vår integritetspolicy, läs mer under villkor och avtal.

Förut hade vi flera olika leverantörer för datorer, korthantering och betalsystem men Yabie Enterprise tar ett helhetsansvar. Att alla delar ingår i samma tjänst är väldigt smidigt och prisvärt.

Ulf Eriksson
IT-koncernchef på Swedol

Anpassad kundupplevelse ökar försäljningen 

De smarta synergieffekterna som följer med den anpassade tekniken gör det inte bara enklare att handla, de gör också ett viktigt jobb för att förstärka kundens relation till varumärket och Swedols produkter.  

Kunden får alltid den information som behövs om köpet i rätt tid och kan välja själv hur hen vill handla. Lagersaldot på webben är alltid är synkat mot lagret i butik så man kan kolla och betala hemma för att hämta upp i butik. Eller betala varan i butiken och få den levererad via e-handeln. En bättre upplevelse eftersom allt flödar sömlöst genom samma system. 

Uppgradera din försäljning med Yabie Enterprise

Fördelar med realtidsintegration

Efter uppgraderingen till Yabie Enterprise integreras alla kanalers kassasystem sömlöst mot det befintliga affärssystemet genom realtidsintegration. Det betyder att transaktionen från kassan omedelbart skrivs tillbaka till lagersaldot och informationen flyter mellan systemen direkt. För de över 1 000 medarbetarna på Swedol innebär samarbetet många fördelar som sparar mycket tid och mindre administration. 

Färdiga integrationer till affärssystem och e-handelsplattformar

Hör av dig!

  • Tullhusgatan 1A
  • 652 09 Karlstad
  • Sverige
  • Tykkemyr 1
  • 1597 Moss
  • Norge