Om Yabie Enterprise

En strand, en datorbutik och att vara före sin tid.

Plus tre nästan färdiga dataingenjörer från Karlstad på semester i Los Angeles som inte kunde vänta längre. De hade drömmen, drivkraften och snart: den nya lösningen som alla handlare behövde. Men skulle marknaden fatta grejen?

Nej, inte då.

Men nu. Och nu. Igen. Och kanske för all framtid.

För så länge det finns saker, tjänster och upplevelser att köpa så behövs ett starkt hjärta som aldrig slutar slå. Ett blodomlopp utan stopp. Och ett tekniskt hantverk, en IT-arkitektur som skapar fria flöden, för en fri handel.

Det fria flödet. Den nya lösningen presenterades första gången i en tidningsannons precis vid millennieskiftet. De tre studenterna är nu datakonsulter på företaget Cash IT och har utvecklat ett system som kopplar ihop butikens kassa med affärssystemet i datorn.

Från och med då kan varje butik bygga ihop sitt eget ekosystem för att sprida och uppdatera all information som varje transaktion innebär. Ta betalt, uppdatera lagersaldo, skicka siffror till bokföringen. Helt automatiskt.

Nya funktioner, fler möjligheter och mindre tid till fel saker. Och samtidigt: mer tid till rätt saker. Från 17 klick i affärssystemet till två och entreprenören i datorbutiken som de delade lokal med i slutet på 1990-talet, hade helst plötsligt flera timmar i veckan att lägga på produktutveckling och försäljning istället för en krånglig kassa. Det är så framgångssagor börjar.

Det var då och nu är nu. Cash IT har blivit Yabie Enterprise. Ett nytt företag, samma idé. Bara ett större ekosystem och ett starkare hjärta eftersom vi idag handlar oftare, på andra platser och betalar på nya sätt. Och det var precis det här vi pratade om på stranden i Santa Monica. Nu vill vi utveckla system för handeln i nästa framtid. Vad behöver du?

Hör av dig!

  • Tullhusgatan 1A
  • 652 09 Karlstad
  • Sverige
  • Tykkemyr 1
  • 1597 Moss
  • Norge